Læsetid: 3 min.

At gå mod strømmen

Ikke alle tidens kvinder rammes af Medina-effekten; tværtimod har vi den forgangne uge lagt ører til folk som Marie Fisker, Nana Jacobi og ikke mindst duoen Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som alle går deres egne snørklede veje
6. oktober 2012

Sangerinden og sangskriveren Marie Fisker er en af vor mest spændende og substantielle kunstnere inden for det noget befærdede område, der kaldes americana. Hvilket vil sige en traditionsbevidst og afdæmpet rock med rødder i angelsaksisk folkemusik tilsat elementer af slowcore, rand-country og indiepop – uden nogen nærmere given fordelingsnøgle. En stor del af det, der kommer ud af denne genre, tangerer det kedsommelige, fordi så mange navigerer rundt deri og til hudløshed benytter de samme stilelementer. Det kræver derfor sin kvinde at få lytteren til at spidse øren, og en sådan er denne Marie Fisker, hvis sange her på hendes andet album – So, Hoes & Heroes – simpelthen stikker et spadestik dybere, end man er vant til. Det er, som ungerne her på egnen siger, psykogodt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorthe Møller

Så sidder man her og reflekterer over om Informationen distribuerer brændte cd'er til deres anmeldere eller om det er kunstneren selv der har tilsendt en brændt version? Og til den dovne anmelder kan det oplyses at pladen er produceret af Nana Jacobi og Anders Wallin. Det tog mig et enkelt klik at finde den oplysning. At være doven kan selvfølgelig være et udtryk for at gå mod strømmen, men knagme dårlig stil.

Rasmus Steffensen

well ... jeg kan ikke udtale mig om det konkrete tilfælde m. Nana Jacobi. Men faktum er, at rigtig mange pladeselskaber sender brændte cd'er, downloadkoder eller billige promoer. Så kan man kalde anmelderen doven eller nærig, når han ikke selv går ud og investerer i hele pakken, men hvis pladeselskaber ønsker anmeldelser af hele pakken, så må de vel også sende den. Hvem er det ellers, der er doven?