Læsetid: 4 min.

Hvad gør Italien så forbandet interessant?

Set med sociologiske eller økonomiske briller hænger Italien slet ikke sammen. Men det gør landet alligevel, hævder journalisten Corrado Augias, for den nationale kultur stikker meget dybere end den politiske overbygning
Illustration: André Leit

Illustration: André Leit

14. oktober 2012

»Hemmeligheder er et forpligtende ord,« skriver den italienske tv-journalist Corrado Augias, som allerede har brugt ordet i titlen på fire populære bøger – om Paris, London, New York og Rom – inden han for nylig udgav I segreti d’Italia (Italiens hemmeligheder) om »historier, steder og personer i en nations roman«:

»Af de utallige hemmeligheder i Italiens historie kan man vælge én, hemmelighedernes hemmelighed, som man kan opsummeres således: Hvorfor er det gået, som det er gået?« skriver Augias: »Hvad er det, der gør Italien til et så specielt land, som altid har tiltrukket sig opmærksomhed fra udlændinge, nogle gange beundrende, andre gange kritisk og hånlig? Hvorfor er ’nationens roman’ så begivenhedsrig og omstridt?«

Det centrale problem er overhovedet at fortælle om Italien:

»Den italienske historie er så fuld af krydshenvisninger og sammenfald, at man hele tiden risikerer at komme på afveje.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu