Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Looper

Looper er en underholdende og begavet film, der (næsten) lykkes med at få tidsrejsens vanskelige logik til at fungere
Kultur
4. oktober 2012

12 Monkeys og La Jetée, Terminator 2 og Blade Runner er blot nogle få af de mange moderne science fiction-klassikere, Rian Johnson refererer til i sin nye film, den kulørte tidsrejsethriller Looper. Og det er ment som en ros til en film, der på flere måder løber om hjørner med sig selv og publikum.

Joseph Gordon-Levitt, der er blevet udstyret med en Humphrey Bogart-kæbe – for at ligne en ung Bruce Willis, mere om det senere – spiller looperen, det vil sige lejemorderen Joe, der i 2042 dræber de hætteklædte mænd, som af et gangstersyndikat sendes tilbage i tiden fra en endnu fjernere fremtid, 2072. Det er det perfekte mord, og den perfekte måde at skaffe sig af med et lig på. Men en dag har en af mændene, der sendes tilbage ikke maske på, og Joe står pludselig ansigt til ansigt med en 30 år ældre udgave af sig selv (spillet af Bruce Willis). Det plejer at være tegn på, at en looper skal sendes på pension, men Gamle Joe har ikke tænkt sig at dø frivilligt, og han tager flugten med Unge Joe og dennes nærmeste chef (Jeff Daniels) i hælene.

Looper er en underholdende og begavet film, der (næsten) lykkes med at få tidsrejsens vanskelige logik til at fungere, i hvert fald inden for sine egne rammer, og alene det er lidt af en bedrift.

Looper. Instruktion og manuskript: Rian Johnson. Amerikansk (En række biografer lander over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her