Læsetid: 1 min.

Me @ the Zoo

25. oktober 2012

YouTube, det revolutionerende internet-delerum for kultur-arkivering, fis og hjemmevideo, fortjener et andet perspektiv end historien om Justin Bieber. Og hvilket bedre eksempel på mediets kompleksitet findes der end webrebel og videoblogger Chris Crocker? I 2007 blev han foran et webkamera på sit ungdomsværelse megakendt, da han iført gråd-smadret makeup tryglede verden om at lade sit paparazzi-jagede idol Britney Spears i fred. »Leave Britney aloooone,« hulkede 44 millioner YouTube-brugere med ham – som hån og parodi.

Crocker er erklæret transkønnet, og så er han opdraget på internettet, siger han. Her har han efter en barsk opvækst med mobning i en snotby i Tennessee fået sin egen fanskare som et udskejende og skævt orakel med skarpe udfald mod en queer-fobisk verden. Han er det perfekte eksempel på YouTubes spil mellem det ’jeg’, der udstiller sig selv, og det ’you’, der ser på: Mediet muliggør udskammende kollektivmobning, men er også enerens mulighed for at blive hørt. Dokumentarfilmen Me

MeChris Moukarbel, Valerie Veatch. Amerikansk. Vises lørdag den 27. oktober kl. 15 i Empire Bio. mixcopenhagen.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu