Læsetid: 1 min.

Natural selection

Den debuterende Robbie Pickerings manuskript og instruktion viser fingerfærdighed og sans for det fermt udspekulerede
18. oktober 2012

Komediedramaet er en fin, men også svær genre, som det ses i denne hårdtpumpede roadmovie, hvor komik og alvor veksler vilkårligt og modarbejder hinanden.

Vi befinder os i et højkristent middelklassemiljø i Texas, hvor erotik er lig med formering og intet andet. Det går hårdt ud over husmoderen Linda, der har rundet de 40, men efter en abort hverken kan få børn eller sex. Da den trods alt højt elskede ægtemand bliver alvorligt syg, rejser Linda ud for at finde hans fortabte søn. Og filmen bliver efterhånden især en udviklinghistorie for Linda, da hun med sin altoverstrømmende kærlighed finder det gode menneske frem i en ellers håbløst fortabt ung kriminel.

Linda rejse er fuld af farverige episoder af den art, der især kendes fra amerikanske roadfilm fra for 30-40 år siden. Det virker lige så kunstigt som den dramatiske kerne: den spirende kærlighed mellem den kristne mønsterhustru og den flippede og aggressive narkoman.

Anmelderklichéen – at skuespillerne kæmper bravt med deres roller – gælder i sjælden grad her. Både Rachael Harris og Matt O’Leary får demonstreret, at de kan en masse, men hvordan overvinde, at scenerne klinger falsk? Harris forfalder ofte til det ungpige-overstadige, mens O’Leary mere regulært forsøger at få noget ægte ud af sin taber.

Den debuterende Robbie Pickerings manuskript og instruktion viser fingerfærdighed og sans for det fermt udspekulerede. Ikke mindst mod slutningen, hvor han helt utroværdigt tillader sig at vise Linda vej mod en ny lovende fremtid.

 

 

Natural Selection. Instruktion og manuskript: Robbie Pickering. Amerikansk. (Cinemateket, 18.– 28. oktober)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu