Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Sover Dolly på ryggen?

Nikolaj Lie Kaas er uimodståelig som Gordon Dennis
Kultur
4. oktober 2012

Han har et sponsorbarn, løber halvmarathon og er fætter til tv-kendissen Nikolaj Koppel. Sådan ser drømmemanden anno 2012 ud i Hella Joofs film Sover Dolly på ryggen?

Heldigvis er den romantiske komedies slet skjulte ærinde at angribe det politisk korrekte med humor. Så når hovedpersonen Anne (Lene Maria Christensen) stilles over for valget mellem den på overfladen upåklagelige Rune (Casper Crumb) og den brovtende taber Gordon Dennis, er det selvfølgelig, fordi hun og vi skal mærke, at lykken ikke kommer med cremefarvede sofapuder og kurser i mindfulness.

Nikolaj Lie Kaas er uimodståelig som Gordon Dennis, og det er forståeligt, når han charmerer trusserne af tv-vært Anne, selv efter at hun har set ham stene en måge ved Søerne.

Sover Dolly på ryggen? sprudler af fjollet fortællelyst og mundrette, morsomme replikker.

Men Lie Kaas’ komiske talent skrabes tyndt over en lillebitte historie. Anne, der er planlægger-typen og vært på et Luksusfælden-agtigt program, insemineres med anonym sæd, men snyder sig til at få oplyst donorens identitet, hvorpå det viser sig, at to diametralt modsatte mænd kan være faren. Det er plottet i Sover Dolly på ryggen?, hvis karakterer desuden er ensidige, i flere tilfælde overstyrede karikaturer som Annes lesbiske tv-chef (Sidse Babett Knudsen) i lak og læder.

Sover Dolly på ryggen? Instruktion: Hella Joof. Manuskript: Marie Østerbye og Christian Torpe. Dansk film. Premiere i biografer over hele landet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her