Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Breaking Dawn – del 2

Trods denne befriende personudvikling, er ujævne del 2’s plot drevet kedeligt frem af en kringlet motivation for at indhente en nationalitetsvifte af vampyrer med Magic Card-agtige evner
Kultur
15. november 2012

I sidste luns af Twilight-filmserien ligger Bella omsider øverst i ægtesengen – og i hierarkiet i Edwards vampyrklan. Bella fødte i Breaking Dawn – del 1 den lille menneske-vampyr, Renesmee, som ulvevennen Jacob nu er forelsket i (»Det er en ulveting!«). Og nu er Bella, spillet med sexet power af Kristen Stewart, også selv blevet vampyr – og den stærkeste.

Trods denne befriende personudvikling, er ujævne del 2’s plot drevet kedeligt frem af en kringlet motivation for at indhente en nationalitetsvifte af vampyrer med Magic Card-agtige evner (»skjold«, »kan påvirke jord og vand« osv.) Da de omsider får kæmpet blodigt for Renesmee (med et ok sluttwist), slutter filmuniversets teenagelidelser med ét: »Ingen har nogensinde elsket nogen så højt, som jeg har elsket dig,« forsikrer Bella Edward. Og nu »for evigt«. Denne totale lykkeopfyldelse er en passende pervers udgang på det halvt fascinerende fantasiunivers’ dødsensalvorlige kitch.

Breaking Dawn – del 2. Instruktion: Bill Condon. Manuskript: Melissa Rosenberg. Amerikansk. (Biografer over hele landet)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her