Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Brendan og Hemmelighedernes bog

Visuelt er Brendan og Hemmelighedernes Bog noget for sig. Den stiliserede, næsten geometriske verden, Brendan og hans onkel lever i, er smuk og inspireret af de fantastiske illustrationer i netop Book of Kells, som den i dag kan opleves på Trinity College i Dublin
Kultur
29. november 2012

Irsk mytologi og den kulørte historie bag irernes berømte sagn- og bibelfortælling, Book of Kells, er udgangspunktet for Tomm Moore og Nora Twomeys fine og flotte animationsfilm, Brendan og Hemmelighedernes Bog. Brendan er en eventyrlysten dreng, der bor sammen med sin onkel, abbed Cellach, i en by og et kloster mod nord bag en kæmpe mur, som skal beskytte dem mod de invaderende vikinger. Men da illustratoren Aidan kommer til byen og viser Brendan den bog, han arbejder på, opdager drengen en verden hinsides muren, og han hjælper Aidan med at færdiggøre bogen.

Det viser sig ikke overraskende, at muren ikke kan holde vikingerne ude, og Brendan og Hemmelighedernes Bog bliver en både dramatisk, morsom og rørende hyldest til litteraturen og fortællingerne, som åbner verden og husker vores fortid for os, og en formaning om ikke som abbeden at leve sit liv i frygt for det, som måske kommer til at ske. Det er ikke et liv, der er værd at leve. Det er ikke en film for de allermindste, men både børn og voksne kan og bør kigge med.

Visuelt er Brendan og Hemmelighedernes Bog noget for sig. Den stiliserede, næsten geometriske verden, Brendan og hans onkel lever i, er smuk og inspireret af de fantastiske illustrationer i netop Book of Kells, som den i dag kan opleves på Trinity College i Dublin.

Brendan og Hemmelighedernes Bog. Instruktion: Tomm Moore og Nora Twomey. Manuskript: Fabrice Ziolkowski. Fransk-belgisk-irsk (Empire, Grand, Palads og Vester Vov Vov i København og en række biografer i resten af landet fra på lørdag).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her