Læsetid: 6 min.

Mine glade dage i flygtningelejren

Som niårig kom den palæstinensiskfødte filminstruktør Mahdi Fleifel til Danmark sammen med sine forældre. Sine sommerferier tilbragte han dog hos venner og familie i en flygtningelejr i Libanon. I den både morsomme og bevægende ’A World Not Ours’ – der i aften kan ses på CPH:DOX – fortæller Mahdi Fleifel om den mere end 60 år gamle lejr og om sin bedstefar, onkel og bedste ven, som stadig bor i den
Familie. Instruktøren Mahdi Fleifel tilbragte de fleste af sine sommerferier i en flygtningelejr, der nok var et mærkeligt sted, men for ham også var et paradis, fuld af eventyr og glade dage. Manden på stolen i midten er  Mahdi Fleifels, far. Her er omgivet af familien.

Familie. Instruktøren Mahdi Fleifel tilbragte de fleste af sine sommerferier i en flygtningelejr, der nok var et mærkeligt sted, men for ham også var et paradis, fuld af eventyr og glade dage. Manden på stolen i midten er Mahdi Fleifels, far. Her er omgivet af familien.

8. november 2012

»Jeg tror virkelig ikke, at jeg havde noget valg,« siger Mahdi Fleifel og stikker mig et af de brede smil, den 33-årige filminstruktør synes at have mange af.

»Når jeg ser tilbage, har det hele tiden været meningen, at jeg skulle lave den her film. Helt tilbage fra før jeg selv var bevidst om det.«

De første år af sit liv boede Mahdi Fleifel i Dubai sammen med sin mor, far og bror. Da han var ni, kom familien til Danmark. Og de seneste 10 år har han boet, studeret og arbejdet i England. Nu har han så lavet dokumentarfilmen A World Not Ours om den enorme flygtningelejr Ain el-Helweh der siden staten Israels oprettelse i 1948 har ligget i Libanon og i dag huser mere end 70.000 stats- og rettighedsløse palæstinensere, blandt andre Mahdi Fleifels bedstefar og onkel og instruktørens bedste ven, Abu Iyad.

Et mærkeligt sted

Som barn tilbragte Mahdi Fleifel de fleste af sine sommerferier i lejren, der nok var et mærkeligt sted, men for ham også var et paradis, fuldt af eventyr og glade dage.

»Det var et sted, vi tog tilbage til hver sommer,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer