Læsetid: 4 min.

Ind i det mellemøstlige morads

Ny bog. Informations korrespondent Lasse Ellegaard beskriver underholdende og informativt baggrundene for konflikterne i Mellemøsten i dag og har skarpt blik for de forskellige fremtidige mulige scenarier for regionen
Bag facaden. ’Folket og hæren er én hånd,’ råbte demonstranter på Tahrirpladsen under oprøret, der væltede Mubarak. Men i dag spørger mange sig selv, om de snarere var nyttige idioter for et militærkup til gavn for islamisterne. Her støder demonstranter sammen med sikkerhedsstyrker på Tahrirpladsen  i november 2011.

Bag facaden. ’Folket og hæren er én hånd,’ råbte demonstranter på Tahrirpladsen under oprøret, der væltede Mubarak. Men i dag spørger mange sig selv, om de snarere var nyttige idioter for et militærkup til gavn for islamisterne. Her støder demonstranter sammen med sikkerhedsstyrker på Tahrirpladsen i november 2011.

Ahmed Mahmoud

9. november 2012

»Parolen var frihed, men årsagen var fattigdom.« Overskriften er fra Lasse Ellegaards nye bog, Det forrykte forår, og kan langt hen ad vejen stå som overskrift for det såkaldte arabiske forår, der i mellemtiden er blevet et trist efterår, og i Syrien til en blodig isvinter. Udsagnet er også kendetegnende for Ellegaards bog, som igen og igen afslører, at tingene ofte ikke er, hvad de giver sig ud for, hvad enten det drejer sig om den tunesiske gadehandler, hvis selvantændelse ikke var en politisk protest fra en arbejdsløs akademiker, eller om de egyptiske islamisters påståede renfærdige politiske hensigter.

Nyttige idioter

De første oprør i Tunesien og Egypten betog hele verden med deres ungdommelige mod og fantasi. Selv garvede journalister lod sig i den grad rive med af begivenhederne på Tahrirpladsen. De første tyranner faldt da også med utrolig hast: nogle uger i Tunesien og 18 dage i Egypten. Tænk at folkets magt kunne være så stor!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu