Læsetid: 4 min.

Soldater-kammerater

Levende: Den britiske historiker Thomas Weber sigter skidt, men rammer godt i sin kamp mod myterne om soldat Hitler i Første Verdenskrig
Levende: Den britiske historiker Thomas Weber sigter skidt, men rammer godt i sin kamp mod myterne om soldat Hitler i Første Verdenskrig
23. november 2012

Inde i en bog ligger der ofte en anden bog, der er renere i tonen og stærkere i sit anliggende, men som ikke kommer frit frem i lyset, fordi forfatteren måske gerne vil leve op til en akademisk norm, eller fordi han har så meget på hjerte, at han gang på gang afbryder sig selv. Sådan en bog er Hitlers Første Verdenskrig.

Bogen inde i bogen er et forskningsarbejde, der må have krævet umådelige ressourcer. Thomas Weber, knyttet til Aberdeen University, har sat sig for at undersøge, i hvilket omfang og på hvilken måde Hitlers oplevelser som soldat under Første Verdenskrig har præget hans psyke og formet hans politiske anskuelser.

Men der findes ikke mange samtidige vidnesbyrd fra Hitlers hånd – nogle få breve og postkort – og hans beretninger i Mein Kampf er idealiserede med et politisk-propagandistisk formål for øje. Derfor er Webers hypotese, at man kommer så tæt på Hitler, som man nu kan komme, ved at sammenstykke hele hans regiments historie. Hvem var de? Hvad blev de udsat for? Hvad mente de? Hvor kom de fra? Hvordan påvirkede krigen dem? Hvordan gik det dem siden?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu