Læsetid: 3 min.

Den svære kunst

RokokoPosten vil så gerne, men mangler en tvær redaktør
RokokoPosten er blevet sammenlignet med Jon Stewarts ’Daily Show’, men den  sammenligning holder ikke.

RokokoPosten er blevet sammenlignet med Jon Stewarts ’Daily Show’, men den sammenligning holder ikke.

Brendan Smialowski

14. december 2012

Man glæder sig umiddelbart over, at nogen vil give en skærv til den satire, tiden altid råber på. Som Kurt Tucholsky sagde. Mange er kaldet, få udvalgt i den svære kunst at servere samfundet i skarp stuvning. DR’s såkaldte satireprogrammer: Sort Samvittighed og Selvsving beretter ufrivilligt om genrens vanskelighed grænsende til det pinlige. Sagt uden satire. RokokoPosten, der præsenterer sig som et 280 år gammelt medie, og som kan kontaktes i professionel form og indfatning på nettet, gør forsøget og er nu aktuel med en almanakbog fra september 2009 til maj 2012. Teksten er opdelt i rubrikker, en form, der skal ligne rigtige artikler i rigtige aviser, historier om dagen og vejen, livsstil og politik, kultur og uddannelse. Man gætter ikke forkert, når man på forhånd antager at forfatterne Mikkel Andersson, Annica Carlsen, Zenia Larsen og Marta Sørensen, grundlæggerne af RokokoPosten, selv er tilknyttet miljøer med interesse i den mediale sektor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Finn Årup Nielsen

Ha! så er ens skrift kommenteret af Georg. Hvad mere kan man opnå.

Hvis jeg skal kritisere kritikken så går sammenligning på Wikipedia mellem RokokoPosten og The Daily Show på at nyhedsmediernes formsprog bliver karikeret i såkaldte fake news. I den henseende er RokokoPosten en dansk pendant til The Daily Show.

Når Metz skriver "Stewart er jo i højeste grad socialsatirisk" er det svært for mig at følge. Jeg ser Stewart i stedet som ren politisk satire. Jeg mindes da ihvertfald ikke at Stewart gør grin med helt ualmindelig almindelige amerikanere.

Det er korrekt at "Stewart formidler det folk og medier rent faktisk siger og gør", mens RokokoPosten ofte ikke er særlig eksplicit. For eksempel forstår man kun historien "Kontorassistent siger op efter afsløring af utroskab" som en besynderlig social satire hvis ikke man kobler historien til Petraeus.