Læsetid: 1 min.

Zambezia

20. december 2012

Fugle flyver som bekendt i flok, når de er mange nok. Og talstærke er de skam i den farvestrålende sydafrikanske familieanimationsfilm Zambezia. Her har diverse afrikanske arter nemlig slået fjerpragterne sammen i den eksotiske fugleby, som giver filmen dens titel. De gribbelignende Marabustorke er dog ikke velkomne, og en led leguan ved navn Budzo er ikke sen til at udnytte grimrianernes bitterhed.

Alt dette skal få stor betydning for den kæphøje unge falk Kai, som drømmer om at blive medlem af Zambezias eliteforsvarsenhed, der da også hedder noget så dundersvedigt som Tordenfuglene.

De fleste af Zambezias kvaliteter skal findes på overfladen: Den hvide og lyseblå hovedfugl Kai er et stærkt æstetisk midtpunkt, og vi får flere fejende flotte flyveture hen over landskabet komplet med gabende flodheste og dramatiske vandfald. Der diskes op med et par opsigtsvækkende slowmotion-indslag, og dertil kommer de spredte replikpletskud, som når en regelret stivstikkertype parodieres med ordene: »Sjov og spas skal holdes bag den gule linje!«

Filmens budskab om vigtigheden af sammenhold og samarbejde er universelt og sympatisk, men samtidig oplagt at kæde sammen med de udfordringer, regnbuenationen Sydafrika står over for i den virkelige verden.

Et hæderligt bette bud på et rask tropeafbræk fra den danske jul.

 

Zambezia. Instruktion: Wayne Thornley. Manuskript: Wayne Thornley, Anthony Silverston, Raffaella Delle Donne og Andrew Cook. Sydafrikansk (Palads og CinemaxX i København samt en række biografer i provinsen)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu