Læsetid: 3 min.

I megastor krise

Både på makro- og mikroniveau ender Pablo Llambías’ innovative eksperiment som buldrende kliché
Pablo Llambías har det ad helvede til, men glæder sig hele tiden til at fortælle, hvad han nu ellers har at fortælle.

Sigrid Nygaard

1. februar 2013

Forfatterskolens stifter Poul Borum yndede at punktere en bestemt poet-attitude, som han kogte ned til en formel: Åh, jeg har det så dårligt. Men siger jeg det ikke smukt?

Denne model har skolens nuværende rektor i sine to nyeste mammutmakværker givet sit eget vrid: Åh, jeg har det så dårligt. Men når jeg siger det klodset og grimt, bliver det heldigvis ærligt og ægte.

Ud fra denne sin idé om den kluntede iscenesættelses ægthed lavede Pablo Llambías i 2011 sin ulideligt langtrukne versfortælling Monte Lema bestående af 403 14-linjers tekster, misvisende betegnet ’sonetter’.

Fra syg til syg

I stedet for bare at udgive sin dagbog formede han den om til bogside-tilpassede blokke på to gange fire og én gange seks humpende vers i den hensigt, at den »stramme« form skulle give tydelighed og fortætning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Andreas Eckhardt-Læssøe

Kære Erik

Det virker helt forfejlet at se på det her projekt som et der skal bæres af det gode sprog. Du fokuserer på én ud af de i alt max 5 gange der bruges et billedsprog, og så er det endda et, hvor fortælleren selv siger det er grimt.
Jeg kan godt forstå din frustration over det her værk, det er sgu da frustrerende at læse noget så fladt, og så langt, men griner du ikke? Læser du ikke med? Bladrer du ikke hurtigere og hurtigere? Det gør jeg. Både igennem Monte Lema og Hundstein.