Finanskunst

Ur af Juarez. Foto fra udstillingen

Ur af Juarez. Foto fra udstillingen

1. marts 2013

Finanskunst

Svensk-mexicanske Geraldine Juarez har lavet en skarp finansmarkedsåbningsudstilling på det nye minigalleri Science Friction på Nørrebro i København. Og dem, som titlen Some People just want to see the market crash hentyder til, får faktisk noget reelt for pengene i det vidunderlige lille ur HFT watch, der er programmeret til at tælle, indtil det crasher.

I de store ure, der tæller gæld rundt omkring i verden, ved vi, at verden krakker før urene. I Juarez’ ur er det lige modsat. Når tallet i tælleren når et ekstra ciffer, crasher displayet simpelthen.

I værket Knight Capital er det børskursernes grafiske lighed med horisonten, hun dyrker og i Nasdaq: fb swag og i Nasdaq: goog swag er det henholdsvis Facebooks og Google aktiekurs over en periode, der er støbt som et smykke. Det er så god en idé, at hun snildt kunne gøre det til en forretning i børsmæglermiljøer.

Flash crash, en guldkæde, der hænger helt ned til jorden og op igen, er et portræt af et børskrak i 2010, hvor kurserne på sekunder var nede – og lige så hurtigt oppe igen. Der er ren disko, og der er da også et stroboskoplys med på udstillingen, der står og blinker.

Udstillingen er lille og på mange måder også utrolig pauver. Materialerne er hjemmelavede, og det ligner mere noget fra en aftenskole end fra et stort museum.

Men hvem bekymrer sig om det, når det hænger sammen og virker så overlegent på så mange niveauer. I det hele taget er det ret godt gået bare at få finansmarkederne til at tage sig ud som oplagt kunstnerisk materiale.
 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Fakta

Bedømmelse: 4/6

 

Geraldine Juarez – ’Some People just want to see the market crash’

på Science Friction, Sankt Hans Gade 26c, Nørrebro til den 1. marts hvor der også afholdes samtale med kunstneren fra kl. 17-19

Forsiden lige nu

  • Akademikere advarer mod norske SU-tilstande

    At omlægge SU’en til lån kan gå ud over den sociale mobilitet og føre til højere frafald. Det viser erfaringerne fra Norge ifølge paraplyorganisationen Akademikerne
  • Det har været diskuteret, at regeringen overvejer at hæve pensionsalderen fra 67 år til 68 år som led i 2025-planen. Og hvorfor egentlig ikke, spørger professor James Vaupel, en af verdens førende aldringsforskere. Mere end 50 procent af vores små børn bliver over 100 år, raske, rørige og mentalt friske højt op i alderdommen

    Vi står over for en helt ny alderdom

  • Staten som tyveknægt

    Omsorgsopkald, kalder Danske Spil sit nye initiativ, hvor man ringer til dem, der er godt i gang med at spille tilværelsen i smadder. Det svarer lidt til at sparke en mand i nosserne og derefter spørge, om han vil have en blød pude at sidde på

Anbefalinger

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu