Læsetid: 2 min.

Jagten på den gådefulde H. Melville

18 år efter sin debut er Michael Palin tilbage i romanform med en velskrevet og tankevækkende historie om en ordinær mand fanget i en ekstraordinær miljøkonflikt
Komiker, skuespiller, tv-rejesguide og forfatter, Michael Palin er tilbage med sin anden roman.
8. februar 2013

Det er svært ikke at holde af Michael Palin. Som komiker i Monty Python og siden skuespiller i flere populære film har den nu snart 70-årige brite haft stor succes med at ramme det ordinære og genkendelige i sine figurers grinagtige kejtethed.

Hvem har for eksempel ikke haft lyst til at lægge ordene i munden på Ken, hans stakkels, stammende småforbryder og dyreelsker fra Fisken de kaldte Wanda? Vi holder af ham – Ken såvel som Palin – fordi han er menneskelig.

Samme everyman-kvaliteter, som man kalder det på engelsk, har gjort Palin til en populær rejseguide i en lang række tv-programmer; og de bærer også handlingen i Sandheden, Palins første roman siden den 18 år gamle debut Hemingways stol.

Sandheden hovedperson er den 56-årige journalist og forfatter Keith Mabbut. Tidligt i karrieren havde han »fået en vis succes som miljøjournalist og var blevet ret anerkendt«, men de seneste år har drømmen om at skrive vigtige bøger fortonet sig bag undervisning og bestillingsopgaver. Han er for så vidt endt som en ganske ordinær mand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu