Læsetid: 2 min.

Mere nordisk kormusik, tak!

Mogens Dahl Kammerkor er advokat for en kulturskat, der tirsdag viste sit stærke potentiale ved en kammerkoncert
22. februar 2013

Nordisk kormusik er lige så stor en kulturel genistreg at dyrke, som nordisk design og nordisk køkken er. Selvfølgelig skal vi have mere af det. Mogens Dahl Kammerkor har allerede indspillet tre North-cd’er, og Mogens Dahl Koncertsal er et lille tempel for den berettigede kult.

Tirsdagens korkoncert i Mogens Dahl Koncertsal med værker af svenske Per Gunnar Petersson, og danske Carl Nielsen/John Høybye og Per Nørgård, krydret med japanske Toru Takemitsu var en veltilrettelagt og smagfuld koncert.

Organisten fra Älmhult, Per Gunnar Petersson, var selv til stede denne aften for blandt andet at overvære en uropførelse af værket »Den stora gåtan«, der ligesom værket »Romanske bågar« er skrevet til tekster af nobelpristageren Tomas Tranströmer. Flotte klangbilleder illustrerede den transcenderende verden i »Den stora gåtan«, men ordene syntes alligevel let omklamrede og fremmede for sig selv i deres musikalske udsættelse. På samme måde i »Romanske bågar«, hvis smukke tekst ikke vandt ved tonernes ivrige illustrationer – uagtet at musikken var smuk i sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu