Læsetid: 2 min.

Musikalsk wellness

En amerikansk violinstjerne, et italiensk orkester og en af vor tids største dirigenter var den luksusbehandling, man fik i Koncerthuset
9. februar 2013

Det er sjældent, at en operaouverture er aftenens begivenhed, men det var lige før det var tilfældet torsdag aften, da Antonio Pappano, chefdirigent på Royal Opera House i London, gæstede Koncerthuset med sit italienske orkester Accademia Nazionale di Santa Maria. Og det betyder ikke, at herefter gik det ned ad bakke, tværtimod. Herefter skulle vi igennem Tjajkovskijs violinkoncert med Joshua Bell som solist og Rakhmaninovs 2. symfoni i e-mol, to meget nydelsesfulde værker med fremragende musikere.

Men hvordan Pappano og hans orkester lige anretter og afvikler sådan en lille Verdi-ouverture, det var simpelthen det eksotiske kunststykke, der fik én til spærre ørerne op. Ouverturen var fra Luisa Miller, en dramatisk og frustrerende tragisk opera, fuld af menneskelig fortræd og stærke oprørskræfter, og dette hav stod brusende på ingen tid under Pappanos hårdtarbejdende arme. Santa Cecilia-orkesteret er et lystrende orkester, og Pappano er kongen, der har trænet dem til sikre præstationer. Meget sikkert, men langsomt stilles der ind på dramaet, til det er lige til at angribe. En åbenbaring af Verdis musikalske teater landede lige ned i Koncerthuset.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu