Læsetid: 3 min.

Angst, Luther og blandet romantik

Sidste uges torsdagskoncert var på forskellige måder de store temaers aften
4. marts 2013

Torsdagskoncerten lagde ud med Mendelssohns »Reformationssymfoni«. Mendelssohn skrev den i en tidlig alder af 23, oprindeligt i anledning af 300-året for Den Augsburgske Bekendelse af Luthers lære. Det var ikke hans eget yndlingsværk, og den er da også en svær størrelse. Passende for en symfoni har den en klar sejrsvilje, men modstanden er relativ og begrænset spændende som musikalsk emne.

Man tænker bare på den danske tekst i den salme, som Mendelssohn lader sidste sats kulminere med, »Hvor Gud han er så fast en borg«: »den gamle fjende led, er nu for alvor vred, stor magt og argelist, han bringer mod os vist …«. Det kan blive meget dualistisk at høre på. Ikke mindst når aftenens dirigent Michael Schönwandt følger denne dualisme op musikalt. Inderlige strygere og smæk på messingblæserne. Om det så var meningen eller bare mangel på kontrol.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu