Læsetid: 3 min.

Russisk storhed

Den georgiske pianist Elisabeth Leonskaja demonstrerede en musikalsk suverænitet, der er svær at leve op til
18. marts 2013

For to år siden sprang den georgiske pianist Elisabeth Leonskaja ind med kort varsel og reddede torsdagskoncerten med en meget omtalt opførelse af Prokofjevs 2. klaverkoncert. Faktisk så omtalt, at jeg ikke kunne huske, om jeg selv havde været der. Men det var jeg denne torsdag og havde glædet mig. Leonskaja er én af gamle, store russere. Med direkte forbindelse til selveste den ukrainske pianist Sviatoslav Richter, som hun har spillet sammen med.

Klaverkoncerten på programmet var heller intet mindre end Tjajkovskijs Første klaverkoncert. En stor klassiker udført af en stor pianist. Eneste farlige satsning var måske, om DR Symfonikerne ville kunne honorere al denne storhed. Til dette formål havde man engageret dirigenten Aleksender Lazarev, der er mand for at styre den russiske musik og jævnaldrende til Leonskaja.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu