Læsetid: 2 min.

Skolekomedie med kunstnerisk niveau

Operaakademiet leverede en forestilling med store kvaliteter og tilbød en lejlighed til både at stifte bekendtskab med lovende sangere og nogle interessante enaktere
26. marts 2013

Hvert år præsenterer Operaakademiet, Det Kongelige Teaters 3-årige uddannelse for operasolister, en forestilling for offentligheden. Som forstanderinden skriver i programmet, er det ikke nemt at finde den rette. Alle skal tilgodeses, og rollerne skal være ligeligt fordelt og passe til udvalget af stemmer og sangerniveauer. Dette år kunne man glæde sig over, at de besværlige overvejelser netop gav anledning til en opførelse af to sjældent viste enaktere.

William Waltons Bjørnen efter Tjekovs novelle er et usædvanligt vellykket drama, der lever op til alle dramaturgiske ønsker. Stykkets vending er en af de mere veldrejede i teaterhistorien, og generelt er det bare teater, der kilder – i dialog, i kammerspil, i humor, i indsigt, i disposition. William Waltons omdannelse af stykket til opera er ligefrem en berigelse af dramaet og en udskrivning af de undertekster, Tjekovs drama udspiller sig ovenpå.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer