Læsetid: 1 min.

YouTube i 3D

Fluxus engang – kikset i dag
Eric Andersen: 9 Minds.

Eric Andersen: 9 Minds.

Dorte Krogh

22. marts 2013

Bedømmelse: 2/6

Eric Andersen er en dansk fluxuskunstner, der siden 1960 har kæmpet mod et forfængeligt kunstsystem, der kun tænker i navne, objekter, institutioner og penge, ved at lave sit helt eget forgængelige system, der kun handlede om øjeblikket i en slags mediekunst, der ikke lod sig indfange, men skulle udføres og opleves på stedet.

Men helt så oprigtig var kampen åbenbart heller ikke, for i den store retrospektive udstilling over hans liv og levned, der netop er åbnet i Kunsthallen Nikolaj, kan man se en møjsommeligt indsamlet mængde dokumentation over disse værker.

Eric Andersen har installeret et fireetagers stillads i det store kirkeskib med videoprojektioner fra tidligere aktioner og happenings på væggene, 15 rum med adskillige værker i hver og masser af gøgl på gulve og i stolper. Det er en slags YouTube i 3D, hvor Eric Andersens liv bliver afspillet uden hensyn til relevans, timing eller æstetik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu