Læsetid: 5 min.

Blind mand anklager

Hans Bondes støjsender af en debatbog rummer væsentlig kritik af moderne identitetspolitik, men den fortoner sig i et inferno af selvretfærdighed
Udpegningen af en række kvindelige ministre er udtryk for symbolpolitik og »kan gøre vores folkestyre mere sårbart,« mener Hans Bonde i debatbogen ’Fordi du fortjener det – fra feminisme til favorisme’.

Asger Ladefoged

19. april 2013

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er Helle Thorning Schmidt blevet statsminister, fordi hun er en ung, smuk, lyshåret kvinde. Hun er kejserinden uden tøj på, hvis inkompetence var skyld i regeringens håbløse håndtering af sagen om den københavnske betalingsring. Astrid Krag, Ida Auken og Karen Hækkerup er kvindelige maskotter. Valget af dem som ministre er udtryk for symbolpolitik.

Professor Hans Bonde buldrer og brager løs med anklager fra første kapitel af debatbogen Fordi du fortjener det – fra feminisme til favorisme. Bevisførelsen kniber det med. Her insinueres blot kraftigt, for »det kan naturligvis ikke bevises,« men »alt tyder på«, at for eksempel forhenværende økonomiminister Lene Espersens ringe håndtering af den kriseramte banksektor skyldes hendes manglende erfaringer, som jo altså ikke længere er en hindring for kvindelige politikeres succes, al den stund at de ansættes på grund af deres køn og udseende, hvilket ifølge Hans Bonde »kan gøre vores folkestyre mere sårbart«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Inger Sundsvald
Inger Sundsvald anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu