Læsetid: 3 min.

Børneteater, der kræver din krop

Det interaktive børneteater får tilskueren til at kravle og danse på række. Børneteaterfestivalen i Nykøbing Mors bød både på interaktivt flygtningeteater, der gjorde teenagerne svedige – og drømmeteater, der fik børnehaveungerne til at klukke af grin
Så skønt er livet, når man bor helt alene på en stjerne. I hvert fald hvis man er lige så glad som Anna Panduro i Realproduktions ’Vi ses i morgen’ – og lige så nysgerrig som Tobias Trier, der fløj op forbi hende under Børneteaterfestivalen på Mors i weekenden.

Søren Dø

23. april 2013

Lockout eller ej. Danmarks årlige teaterfestival for børn og unge blev gennemført, takket være stædige organisatorer og frivillige. Og ikke mindst takket være de mange børn og forældre, der opsøgte de 636 teaterforestillinger, der sidste uge blev afviklet fra Skive til Hurup og Thisted – med Nykøbing Mors som centrum.

Lokale børn havde selv strøget gamle plasticposer sammen til de farvestrålende flag, der stolt blafrede i den vilde limfjordsblæst. Og til åbningsshowet vrimlede det med børn og unge, der faktisk kunne synge – anført af den lokale MGP-vinder Kristian, ham med kælegrisen.

Det var Limfjordsteatrets instruktør Gitta Malling, der elegant havde sammenflettet de unge med guldstemmesangeren Kristina Kvols, et halvt hundrede skuespillere, Kirsten Kleins limfjordsfotos, tre borgmestre i anarkistiske videoanimationer, et digt af Knud Sørensen og en stolthedssang af Lasse Popp. Mine sidemænd på plasticsæderne i Jyske Bank Mors Arena var ikke i tvivl: Det var på niveau med åbningsshowet til OL!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu