Læsetid: 3 min.

Coitus interruptus og brillant migræne

Årets CPH PIX filmfestival markerede sig også som en minimusikbegivenhed med magiske rumoplevelser
27. april 2013

Koncerter bliver i disse år gjort til begivenheder, som lægger stor vægt på omgivelserne. Af kunstneriske/kommercielle årsager undersøges det, hvordan et rum farver musikoplevelsen/hvordan man kan give en event merværdi. Og lykkeligvis synes filmfestivalen CPH PIX at bevæge sig ud i musikarrangementer og rumundersøgelser ud fra en kunstnerisk tilskyndelse. I hvert fald fungerede de to af musikprogrammets koncerter, som jeg oplevede, strålende.

Ja, der sker endda noget mystisk under Svarte Greiners koncert i Hellig Kors Kirken. Mens nordmanden lægger sine strygerdroner i lag på lag på lag af stadig mere manende fordoblinger, går solen ned bag de blyindfattede vinduer. Indenfor synes det tiltagende tusmørke at fylde kirkerummet med vand. De flamboyante lysekroner har glødepærerne sat på vågeblus, og det virker ikke, som om de kaster lys af sig. Som en erkendelse, man kan ane, men ikke nå.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu