Læsetid: 3 min.

Formidabel forbandelse

Peter Tudvads roman om Søren Kierkegaard er en suveræn bedrift. Der skal en enorm og mangesidet viden til at skabe et værk som ’Forbandelsen’, men Tudvad har forudsætningerne og skriver helt ubesværet
Peter Tudvad har fulgt i Søren Kierkegaards fodspor, både til Berlin og ind i hans bibliotek, og fordybelsen kan mærkes i hans nye roman om filosoffen.

Sofie Amalie Klougard

19. april 2013

Man skulle ikke tro det kunne lykkes: 492 sider med en alvidende fortæller, få dramatiske scener og alenlange replikskifter isprængt ordrette Kierkegaard-citater, samt et arkaiserende sprog fyldt med gloser som »ubeføjet«, og udtryk som »at tage sig selv til rette« og afskedshilsner som »jeg anbefaler mig«. Kort sagt en på alle måder ’gammeldags’ roman.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kenneth Sebastian Mølholt
  • Kaspar Olsen
Kenneth Sebastian Mølholt og Kaspar Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Jeg troede ellers ordet "forbandelse" var dømt ude, af det elitære etablissement, lige siden Rifbjerg ændrede Forbandede ungdom til Griberen i Rugen. Så er der måske alligevel håb om at vi kan få den gode gamle titel tilbage. Alene derfor er der grund til at hilse bogen velkommen og hvis den så oven i købet er god, er den jo bare helt i vinkel.

Steffen Gliese

Catcher in the Rye hedder Griberen i Rugen, Søren Kristensen. Men jeg synes godt nok, at la Syberg er en slem sprogfornægter. Jeg bruger da glad og gerne - og ofte - alle de udtryk, hun finder bedagede.