Læsetid: 4 min.

Nedtur i Nordvest

Michael Noers anden spillefilm ’NordVest’ er et velinstrueret bandekrigs-drama med rastløs nerve og autencitet
Michael Noer ’Nordvest’ tegner et portræt af dynamikken i bandekrig. Og han kan noget helt særligt, når det gælder personinstruktion og autenticitet.
18. april 2013

En enkelt indstilling opsummerer symbolsk temaet og handlingen i Nordvest: omtrent midt i filmen ser vi en tom dåse redbull, der bliver kastet og triller hen over asfalten. Det er nat, dåsen ruller støt og skramlende væk fra beskueren og gadelygtens lys og forsvinder ind i mørket.

Dåsen er kastet af den ene af de to brødre, der er filmens centrale personer. De lever et liv lige så fyldt med rastløs energi og tomme kalorier som en redbull. I de to brødres miljø er bevægelsen fra lys til dybt kriminelt mørke en lige så uomgængelig naturlov som den, der får en dåse til at rulle ned ad skrånende asfalt.

Nordvest er et bandekrigsdrama om den 19-årige (Gustav Dyekjær Giese), der rager uklar med en lokal bande anført af lederen Jamal (Dulfi Al-Jaburi), der tidligere har leveret hælervarer til Jamal, og nu i stedet begynder at levere til rockerlederen Bjørn (Roland Møller) og hans slæng.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Er det kun mig, som synes relationerne mellem personerne er beskrevet en anelse forvirrende?

Nordvest er et bandekrigsdrama om den 19-årige (Gustav Dyekjær Giese), der rager uklar med en lokal bande anført af lederen Jamal (Dulfi Al-Jaburi), der tidligere har leveret hælervarer til Jamal, og nu i stedet begynder at levere til rockerlederen Bjørn (Roland Møller) og hans slæng. Casper føler sig langt mere accepteret af Bjørn end af Jamal og bliver fascineret af den tilværelse, Bjørn kan tilbyde ham med penge, respekt, stoffer og fester...