Læsetid: 3 min.

Strømer i Sydafrika

Deon Meyer er tilbage med endnu en vellykket kriminalroman om den livstrætte politiefterforsker Benny Griessel, hans hårdt plagede og dybt kriminelle hjemland og en umulig mordsag
En af verdens bedste krimiforfattere, mener Tonny Vorm om sydafrikanske Deon Meyer.

Espen Braata

12. april 2013

Den er stadig helt gal i Sydafrika. I forbindelse med fængslingen tidligere på året af den benamputerede atletikstjerne Oscar Pistorius efter mordet på hans kæreste blev der for en stund sat fokus på de mange alvorlige problemer, landet slås med. Det juridiske aspekt fyldte naturligvis en del i alverdens medier. For enkelte var det vigtigste spørgsmål imidlertid ikke, hvorvidt Pistorius begik overlagt mord eller ej – sagen er endnu ikke afgjort – men derimod hvorfor han overhovedet bar rundt på et skarpladt våben i sit hjem i Pretoria.

Det undrede mange rundt om i verden, hvor dramaet blev fulgt nøje. De fleste sydafrikanske eksperter på området var dog ikke så overraskede. De fortalte næsten enstemmigt om en markant og meget voldsom sydafrikansk machokultur og ikke mindst om landets store sociale skævheder, der avler både dødelige voldsforbrydelser og hjemmerøverier. Samtidig påpegede de, at Sydafrika angiveligt har flere håndvåben per indbygger end USA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu