Læsetid: 3 min.

At indfange det uforståelige

Det ambitiøse psykologiske thrillerdrama ’I lossens time’ er en løjerlig blanding af det overforklarende og det mystificerende
Det psykologiske drama i ’I lossens time’ personerne imellem blev aldrig vedkommende for mig, fordi jeg ikke fik fornemmelsen af, at morderen lå inde med en eller anden form for højere indsigt, selv om det tilsyneladende er det, filmen vil have os til at tro.

SF Film

23. maj 2013

Veteranen Søren Kragh-Jacobsen satser nærmest hele butikken i I lossens time, og det aftvinger afgjort respekt. Men lad det, som man siger, være sagt med det samme: For mig fungerede det ikke. I mine øjne er I lossens time en vaskeægte enten-eller film, og jeg blev aldrig lokket ind i dens univers på samme måde, som jeg gjorde af eksempelvis Ordet og Breaking the Waves, der er tematisk beslægtede. Det er dog tænkeligt, at troende personer vil føle sig inviteret indenfor i højere grad end denne ateistiske anmelder.

Bemærk, at jeg i det følgende har fundet det nødvendigt at røbe store dele af filmens plot.

Humanistisk dyreforsøg

På den topsikrede institution Katrinebæk har en ung psykolog (Signe Egholm Olsen) iværksat et eksperiment, hvor voldelige indsatte får hver et kæledyr at passe. En af dem er en ung mand (Frederik Johansen), som to år tidligere brutalt myrdede et ældre svensk ægtepar. Herefter arrangerede han på bizar vis deres lig i en fredfyldt positur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu