Læsetid: 5 min.

Pligtbetonet rock’n’gøgl

Bruce Springsteens cirkus kom forbi, og gjorde sig til med alt, hvad de havde. Det er som bekendt en del, men det virkede en kende slidt
Parken spillede desværre en af hovedrollerne ved tirsdagens koncert med Bruce Springsteen. Lyden var forfærdelig. Foto: Scanpix

Parken spillede desværre en af hovedrollerne ved tirsdagens koncert med Bruce Springsteen. Lyden var forfærdelig. Foto: Scanpix

16. maj 2013

Da jeg var lille, fik jeg altid at vide, at jeg aldrig skulle gå tilbage til en fuser. Med alderen har jeg fundet ud af at det kan være langt mere fatalt at gå tilbage til et festfyrværkeri. Fordi det tit er væk, når man returnerer.

Bruce Springsteen & The E Street Band gav folket en magisk koncert på sidste års Roskilde Festival, så det er med bange anelser at jeg entrer Parken på en kold, men rødmende tirsdag aften for at genhøre legenden og hans følgesvende. Nervøsiteten bliver ikke mindre, da det viser sig at taget er lukket, så de omkring 50.000 fans er pakket ind i Parkens perfekt jammerlige akustik – som heller ikke denne gang bryder traditionen for at smadre og mudre lyden sammen til en grød med glasskår, som en jukeboks i Nordvest ville skamme sig over.

En overbevisende dinosaur

Hr. Springsteen er af en anden tid, en dinosaur, om man vil. Men en stærkt overbevisende af slagsen, som nægter at anerkende at vi ikke længere kan samles i rockens forsamlingshus og brøle i kor på heltekvad fra en svunden tid.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Arne Hansen

Ikke i nærheden af niveauet fra Roskilde - primært pga den miserable lyd i Parken. New Jersey drengene gjorde det nydeligt

Lidt pudsigt, at ham her Bruce, der gør en del ud af sine rødder i arbejderklassen, og nærmest optræder i blåt Kansastøj, når han kommer til København - så bor han på hotel d'ingleterre. Ka' så'en karl tages alvorligt?

Chris Green

@ Arne Lund,

Og hvad er der nu galt med at komme fra arbejderklassen og gøre det så godt at man har råd til at bo på d'aglettere.? Hvor han desuden indlogerer i stort set hele sit personale. Er du misundelig eller bare lidt morgensur,,? :)

Jakob Pelch

Hvad rager det mig, hvordan han spillede på Roskilde? Jeg var der ikke.
Hvad rager det mig, hvad the Knife gjorde i Vegas? Jeg var der ikke
Hvad rager det mig, at du gerne ville høre nogle andre numre? Er der en eneste koncert, hvor det ikke er tilfældet?

Jeg er enig i, at lyden i Parken er forfærdelig, men koncerten som jeg oplevede var glimrende.

Jeg synes netop IKKE, at det var "pligtbetonet", at der var tale om "forblændingsteknikker" osv.

Manden og bandet spillede i 3 timer og 15 minutter i én køre - det gør man ikke "pligtbetonet"!

Bruce og bandet virkede på mig som en samling glade mennesker, der elskede deres job, som nød at spille for os, optræde og lave sjov. Jeg var egentlig forbløffet over, hvordan han/de kan bevare dette overskud og trykke den af aften efter aften - uden at de virkede trætte og pligtbetonede. De tog os med til et glad party - og det er da befriende uhøjtideligt at Bruce og Little Steven stiller sig op og vrikker med røven for os og udløser glade grin.

Måske har han spillet bedre andre gange, men jeg forstår ikke anmeldernes generelt nedladende holdning - men man skal måske altid være lidt blasert og passe på ikke at overgive sig til glæden og det sjove???

Viggo Okholm

Jakob Pellch: Fuldstændig enig. Min kone og jeg havde aldrig hørt ham før og var advaret om lyden,Min bror syntes vi skulle have solgt billeterne og købt til Lennart Cohen her i hjembyen.Vi er i tresserene og må konstatere at så store koncerter ikke mere er os,men vi har ikke fortrudt.Fantastisk spilleglæde uforudsigeligt forløb og så sålænge.

Chris Green
Næh, hverken morgensur eller misunderlig. Blot forundret over hvorfor arbejderdrengen, Bruce, så gerne vil bo på et dyrt snobbested som d'ingleterre. Det skulle nok være muligt, at finde et billigere hotel, hvor der både er plads til personellet og de medbragte instrumenter, og som mere er i overensstemmelse med den postulerede arbejderistiske holdning. Og så sende differencen på hotelregningen til de fattige, han påstår han kerer sig så meget om.
Successen er velsagtens steget ham til hovedet, som det sker med mange rockmusikere. Så snart de får lidt penge mellem hænderne, udvikler de sig til de værste kapitalister, der glemmer alt om det miljø, de kom fra.

David Joelsen

Kan man kalde det en Pligtanmeldelse?

Skal finde på noget at fylde en side ud med. Alle koncerter i Parken må have samme smøre om akustikken. 3 timer 15 minutter er ihærdigt håndværk omend de har gjort det hundrede gange før. Jeg væder en bajer på at de kan lide det de gør.
Har forresten også lige nydt "Lillyhammer" på Netflix - en ny norsk TV-serie med Steven van Zandt. Sjovt fundet på.

Chris Grren
Det er muligt. Han har også flere penge, at gøre godt med, så hvad vil du med den kommentar?
Derfor forstår jeg ikke hvad han vil på det snobbede hotel, men det kan du måske fortælle?

Mads Nielsen

Hør her, de kan jo ikke blive ved at gøre det godt, de gamle rockstjerner. Deres tid er ved at være forbi og det må vi se i øjnene. Langt de fleste af dem, blandt andre Rolling Stones, holder jo sig oppe på drugs og alt muligt andet opkvikkende medicin. Jeg tror ligeledes det må være skide hårdt at være på turne hele tiden. Ikke mindst fordi man rejser den halve klode tynd og skal synge de samme sange om og om igen. Og så i takt med at alderen begynder at trykke. Om nogle få år tror jeg ikke de kan mere og det er også helt fair. Desuden, når jeg kan læse, at de gav en kanon koncert på Roskilde, kan det jo også blive rigtig svært at gøre det samme eller endnu bedre. Anmelderen har haft for store forventninger.