Læsetid: 2 min.

Alle steder kan invaderes

’Store Malene’ er penetration i flere afskygninger samt et uklart kunstprojekt, der alligevel finder en slags mål ved at affinde sig med et uforklarligt begær
24. maj 2013

Stedet i Iben Mondrups anden roman om fotokunstneren Justine er Grønland. Den tidligere koloni, en enorm ø, der engang blev invaderet af danskere, og som i Store Malene – der er det danske navn på et grønlandsk fjeld – invaderes af en fotograf med et gennemborende blik og »et sygt kamera«. Det er amatørfotografen Jesper, der kalder kunstnerens kamera sygt. Han har selv invaderet Grønland sammen med sit hvide kødbjerg af en hustru lidt på samme måde, som man som turist kan invadere Ibiza og te sig åndssvagt. Grønland er for ægteparret blevet en mental undtagelsestilstand. Kunstneren Justine er taget til Nuuk uden nogen faste planer og uden noget mål for sit arbejde, »men et eller andet mål er der jo alligevel. Det er bare ikke altid man ved det på forhånd«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu