Læsetid: 4 min.

Hassan gør det stadig godt

Hassan Preisler er præmieperker, og han skælder ud på sig selv og på den repressive tolerance, som har finansieret ham for at være så dygtig til det med minoriteter. Og det gør han dygtigt og paradoksalt i den identitetskværnende roman, ’Brun mands byrde’
Hassan Preisler piber over, hvem han er, og over hvem andre tror, at han er, og over hvem han tror , at andre tror, at han er i ’Brun mands byrde’

Jeppe Michael Jensen

7. juni 2013

I 350S med busrute fra brune Nørrebro til hvide Kongens Nytorv kan man snuppe et GO-CARD af skuespiller og teaterleder, foredragsholder og selverklæret »præmieperker« samt nyslået forfatter Hassan Preisler med romanen Brun mands byrde. Postkortet, og romanens forside, forestiller Hassan udklædt som Helen Bannermans Lille Sorte Sambo. Grøn paraply, lyselilla snabelsko på solsikkegul baggrund. Brun mands byrde skulle vist have været en debatbog, men fik kvaler over debatten og skrev kvalerne frem og blev til en skriveflugt af en roman med selvopgørets ikke-opbyggelige og fragmenterede form.

Nu er den mindre simpel end Sambo-ficeringen af minoriteter. Den er selvbiografi og minoritetsdebat, og den er familiehistorie og fiktion og løgn og tilsnigelser og anekdoter, og den er kritik af minoritetsdebatten og af den repressive tolerance, der fondsfinansierer og (perker)præmierer brune danskere som Hassan, som kan diskutere inklusion og integration på Deadline-niveau.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu