Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Privat

Kultur
28. juni 2013
Julia Haller.

Hans-Christian Lotz’ værker er beskidte køleskabslåger, der er strippet for håndtag, indmad og andre dikkedarer. De er ridsede og rustne og passer perfekt ind i hele tidsånden, hvor det provisoriske maleri er på toppen.

De andre laver noget, der skal ligne beskidte køleskabslåger. Lotz har fundet the real deal. Og det virker. Det ser ondt og kynisk ud, og det gør dem ikke mindre godt, at de hænger side om side med Julia Hallers krøllede malerier. De små ’skader’ på Lotzs låger mimer de små tegn og former, som Haller har fyldt sine billeder med, hvilket gør dem til et fint match. De løfter hinanden.

Hallers tuschstreg på ubehandlet lærred, hvor der i midten – med lim – er fremhævet et felt, er dekorativ og velkomponeret. Det er sorte, hvide og blå streger, doodles og småtegninger, der vælter sig i hinanden. Det er både grafitti og Philip Guston, figurative elementer blandet med kedsomhed og aggressioner. Der er mange skæve ansigter og sjove dyr, men det er for overfyldt til at hænge på i det felt af unge minimalister, som Lotz placerer sig i. Det dyrker det private nærmest dagbogsagtige forhold til papiret, men det ligner lidt for meget en smart T-shirt og lidt for lidt et indblik i en proces, vi normalt ikke har indsigt i.

Lotz har også et panel fra en solcelle med, hvor han har fået lagt en printplade ind i glasset. Printpladen hører til et stykke software, der skal sikre ens privatliv.

Og så har de tilmed valgt at slukke lyset i udstillingsperioden, så det kun er lyset fra vinduerne, der oplyser lokalet. Så mon ikke vi er så heldige at have et tema.

Bedømmelse: 4/6

Julia Haller og Hans-Christian Lotz hos Christian Andersen, Høkerboderne 17 – 19, København til den 6. juli

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her