Læsetid: 3 min.

Unge talenter hædret i tivoli

Dronning Ingrids Mindelegat uddeltes for femte gang ved en veltilrettelagt om end løst afleveret koncert i Tivoli
24. juni 2013

Fredag aften blev to unge talenter hædret med Dronning Ingrids Mindelegat i Tivoli. Legatet uddeles hvert andet år og har eksisteret siden 2005. Legatuddelingen fandt sted ved en koncert i Tivolis Koncertsal med et gennemført postromantisk program. Det vil sige med noget af det mest stræbsomme musik, der er skrevet siden romantikken. Wilhelm Stenhammars himmelstræbende ’Excelsior’, Erich Korngolds lyriske violinkoncert og Carl Nielsens mægtige Espansiva-symfoni. Et smukt program til en festaften. Det er en fornøjelse at få de to venner Stenhammars og Nielsens musik over for hinanden og violinkoncerten fra den anden side af Atlanten var det perfekte mellemspil.

Tidligt på sæsonen

På mærkelig vis syntes det store orkester ikke rigtig at nå ud i salen. Det gik fint med nationalsangen under ledelse af aftenens koncertmester Frederik Øland under de royales indtog i salen, men i Stenhammars ouverture føltes det som en vis retræte, hvor orkesteret holdt sig på scenen, som en kasse de ikke kunne komme ud af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu