Læsetid: 6 min.

Stor høst, lille mark

Tegneserien har ikke mistet sin tiltrækningskraft, og selv om der udkommer forholdsvis få nye danske tegneserier, favner de nye danske tegneserier bredt. Information kaster et blik på seks af sæsonens udgivelser
Thomas Engelbrecht Mikkelsens ’Einherjar’ er dødsmetal destilleret i tegneserieform, som på berusende vis kaster den nordiske kulturarv i populærkulturel grams. Illustration fra ’Einherjar’/ Forlæns

Thomas Engelbrecht Mikkelsens ’Einherjar’ er dødsmetal destilleret i tegneserieform, som på berusende vis kaster den nordiske kulturarv i populærkulturel grams. Illustration fra ’Einherjar’/ Forlæns

31. juli 2013

Det danske sprogområde er så relativt småt og markedet så lille, at danske tegneserier primært laves con amore og næsten eksklusivt varetages af små forlag eller enmandsforetagender. Det betyder imidlertid ikke, at tegneserien har mistet sin tiltrækningskraft for folk, der gerne vil udtrykke sig i tekst og billeder.

Dette skyldes i høj grad, at tegneseriens udvikling de seneste årtier har åbnet mulighederne og nu tilbyder emner og udtryk langt hinsides de forholdsvis snævre rammer, den historisk set har gjort brug af.

Den forholdsvis beskedne produktion betyder i sagens natur markante kvalitetsudsving, men det er alligevel imponerende at se, hvor bredt favnende den danske tegneserie er i dag. Et blik på sæsonens udgivelser kan tjene til illustration.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Henrik Darlie
Henrik Darlie anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thorkild Hanghøj

Rigtig fin anmeldelse, men hvorfor er der ikke flere billeder med her på nettet... Ord, ord, ord. Det er jo TEGNESERIER det handler om :-)

Kasper Hviid

Thorkild har ret, det er noget svært at vurdere en tegneserie som man ikke har set illustrationer fra. Som nødløsning er her et par sites med billeder:

Palle Schmidth: STILETTO
http://www.palleschmidt.com/2013/05/stiletto-j-is-for-jimenez.html

Rune Nielsen og Thomas Fabian Delman: DET KINESISKE VÆRELSE
http://www.forlaget-fahrenheit.dk/udgivelser/tegneserier/det_kinesiske_v...

Henrik Rehr og Jan Solheim: INSOLITUS
http://nummer9.dk/artikler/vi-havde-lyst-fordi-vi-havde-lyst/

Søren Mosdal og Jacob Ørsted: ROCKWORLD
http://www.forlaget-fahrenheit.dk/udgivelser/tegneserier/rockworld.html

Thomas Engelbrecht Mikkelsen: TROLDMÆNDENE FRA VESTMANNAEYJAR
http://copenhagencomics.dk/2013/05/thomas-mikkelsen-2/

Thomas Engelbrecht Mikkelsen: EINHERJAR
(se illu øverst)