Læsetid: 4 min.

At strikke baglæns

Sissel-Jo Gazan har skrevet en ny rå, flot og indviklet videnskabskrimi. ’Svalens graf’ sammenfletter videnskabelige og politimæssige metoder i opklaringen af et makabert mord på Københavns Universitets Biologiske Institut
Sissel Jo-Gazans ’Svalens graf’ finder ligesom den succesfulde ’Dinosaurens fjer’ sted i et forskningsmiljø.

Jan Jørgensen

23. august 2013

Skal man tro Sissel-Jo Gazan, er Københavns Universitets biologiske institut et råt og farligt sted at være forsker. Mord, intriger og anonyme anmeldelser for videnskabelig uredelighed hører til dagens uorden på instituttet, hvor den unge forsker Anna Bella Nor arbejder, og hvor hendes kæreste, politimanden Søren Marhauge, igen bliver kaldt ind for at opklare et mistænkeligt dødsfald.

Sissel-Jo Gazans spændende krimi Dinosaurens fjer (2008) om et klamt parasitmord på Biologisk Institut blev en overraskende succes, vandt DRs romanpris og blev solgt til en række lande. Nu er forfatteren tilbage med en veldrejet efterfølger og femte roman, Svalens graf, der tempofyldt og fuld af seje videnskabelige detaljer afslører intriger og misundelse blandt forskere i sandhedens tjeneste.

Blot er der nu endnu større økonomiske interesser på spil. Den velrenommerede forsker Kristian Storm har i en årrække forsket i DTP-vacciners (mod difteri, kighoste og stivkrampe) skadevirkninger på børn i det afrikanske udviklingsland Guinea-Bissau. Nu har han tilsyneladende hængt sig på sit kontor på instituttet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer