Læsetid: 4 min.

Vort rørende, i grunden latterlige liv

Claus Beck-Nielsen giver i skæg ny bog menneskeforagten frie tøjler, men husker heldigvis at indbefatte sig selv
23. august 2013

Efter for sjov at have erklæret sig død og ladet sig begrave under offentlig bevågenhed har eventmageren Claus Beck-Nielsen nu valgt at genopstå som den skrøbelige person og den kloge, sjove forfatter, han jo i virkeligheden er. Dette sker med en overlegent velskreven og indimellem udsøgt uforskammet bog, på omslaget kaldt roman, på titelbladet et spejlkabinet.

Den spejlende fortællerinstans er det famlende fjumrehoved, der engang, for over tyve år siden, drømte om at blive kunstner. De tolv figurer, han nu spejler sig i, er et skønsomt udvalg af alle de moderne danske forfattere, som hans drøm bragte ham nærmere på. En af dem så tæt, at hun blev hans kone og mor til den datter, der hele vejen gennem bogen må underforstås som beretningens tilhører. Hvilket klart nok er ment som en fin kærlighedsgestus, men samtidig fungerer flot, æstetisk, i og med at det begrunder fremstillingens frie, mundtlige, tilsyneladende skødeløse form.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu