Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

In real life

Konceptuelt er det lige i skabet. Men måske skulle skærmen være blevet der, som noget fladt, der drømte om at få en af de kroppe, den hele tiden viser
Kultur
20. september 2013

Folk, der ser meget fodbold i tv og så pludselig ser det live, opdager det hurtigt. Det samme gør folk, der mødes IRL (in real life,red.) efter at have haft noget kørende på nettet. Nemlig at den virkelighed, der engang var den eneste virkelighed, ikke altid er den mest virkelige. Skærmen derimod er ofte mere levende.

Sandra Vaka Olsens værker handler om det alleryderste af den flade skærm, lige der, hvor to verdener kolliderer rent fysisk. Tidligere har hun givet glas krop ved at bore huller i ruder og stukket ørepropper derind. I sin forrige udstilling sprøjtede hun vand på en skærm og fotograferede dråberne, der fik de pixels, man kunne se igennem, til at bule ud med vandet. Dengang stillede hun også fotografierne op og skar kanterne af dem, hun gjorde alt, hvad hun kunne, for at de i hvert fald ikke skulle blive fladere.

På det nye udstillingssted Fauna på Nørrebro i Københavner er hun gået et skridt videre og har først eksperimenteret med solcreme, en skærm som man lægger på kroppen, hvilket på alle måder er oplagt for Vaka Olsen. Kroppen på en skærm, en skærm på kroppen. Solcremen har hun lagt direkte på de blå pixels, fotograferet den, printet den på aluminium og formet det som møbler, som hun efterfølgende har iført hvide T-shirts. Hun har også eksperimenteret med dråber af lim, der er størknet på pladerne, men det har ingen effekt.

På væggene hænger fotografier af hendes hånd, der leger med et harpikslignende materiale. Men papiret, som hun har fremkaldt billeder på, har hun forinden tegnet på med en solcreme på stick. Det giver en flot fed hvid streg hen over og rundt om hånden.

Konceptuelt er det lige i skabet. Men måske skulle skærmen være blevet der, som noget fladt, der drømte om at få en af de kroppe, den hele tiden viser. For det ser lidt fjollet ud, når den leger møbel. Engang imellem er forestillingen om en krop bedre end mødet IRL.

Bedømmelse: 4/6

’Body Carrier – Sandra Vaka Olsen på Fauna’, Borups Allé 31, København til 5. oktober

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her