Læsetid: 3 min.

Kostbart og velslebet

Verdensviolinisten Sarah Chang skærpede og berigede den musikalske oplevelse ved Diamantensemblets 10-års-jubilæumskoncert
6. september 2013

For bare 10-15 år siden var det pauvert med etablerede kammermusiksale i København. Det var nærmest en genre, man skulle tage udenlands for at forstå, men det har da ændret sig.

Forskellige ildsjæle gør deres for, at denne smalle kunstart skal have rum i hovedstaden, og det er fantastisk, da det hjælper til, at den klassiske musik ikke kun overlever i sin let forståelige form som store events og stjernekoncerter, men er tilgængelig som et intimrum, hvor publikum har mulighed for at være tæt på sig selv og musikerne.

Det Kongelige Bibliotek har taget en smuk beslutning om at have en koncertsal, og for 10 år siden fik biblioteket også sit eget ensemble.

Tirsdag aften indledte Diamantensemblet deres jubilæumssæson med en veludrustet koncert. Ingen mindre end verdensviolinisten Sarah Chang var inviteret som fødselsdagsgave.

Diamantensemblet har et tæt samarbejde med DR, hvor ensemblets kunstneriske leder, Max Artved, længe sad i symfoniorkesteret og tiltrak sig opmærksomheden som første oboist. Her er han savnet i dag, men er til gengæld blevet en bærende kraft i det danske kammermusikliv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu