Læsetid: 4 min.

Misantropen

Der er intet eksistentielt opbyggeligt i Lone Aburas’ nye roman. Alt hvad man kan tro på bliver fejet af banen i hendes præcise prosa. Og det er gjort ondskabsfuldt og fremragende
Enhver form for idealisme er enten fraværende eller forløjet I Lone Aburas’ ’Politisk roman’.

Sigrid Nygaard

6. september 2013

Er der noget, som Lone Aburas absolut ikke er i sin nye Politisk roman, så er det behagelig og hyggelig. Faktisk er alt ubehageligt i denne roman. Ingen grund til at tro på de menneskelige relationer her; personerne foragter og hader hinanden på kryds og tværs og ingen har lyst til eller formår at bryde ud af den osteklokke af mistrøstighed, som kendetegner deres liv. Enhver form for idealisme er enten fraværende eller forløjet. Sædkvaliteten er i bund, og selv den ægteskabelige sex er deprimerende, og den udenomsægteskabelige om muligt endnu mere trøstesløs og kvalm.

Aburas beskriver i kras satire vores velhavende samfund ved sit civilisatoriske endepunkt. Romanen er ikke skrevet fra nogen social udsat underklasse eller tøjlesløst udskejende overklasse, men derimod fra samfundets helt almindelige midte. Denne middelklasse lider ikke umiddelbart økonomisk, i menneskelig forstand er alt derimod gået galt. Den er ikke som sådan druknet i velfærd, den er bare holdt op med at have nogen værdier, som den virkelig tror på. Den har afviklet sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu