Læsetid: 4 min.

Den store illusion

Emmanuel Guibert fortæller i ’Alans krig’ øjenåbnende om Anden Verdenskrig og dens efterdønninger. Gennem en realistisk, men suggestiv billedside bliver krigen omdrejningspunkt for individets historie i den store historie
Sider fra 'Alans Krig' © Aben Maler

Sider fra 'Alans Krig' © Aben Maler

13. september 2013

Emmanuel Guiberts tegneserie Alans krig er ikke alene et usædvanligt stykke historieskrivning, der med udgangspunkt i ét menneskes oplevelser formidler en sandt klingende og nærværende skildring af Anden Verdenskrig. Det er også en enestående bog om den menneskelige erindring og de fortællinger, hvormed vi skaber vores identitet.

Bogen er en venskabsgestus. I 1994 mødte franske Guibert den amerikanske pensionist Alan Ingram Cope ved et tilfælde. De to blev nære venner, og Guibert besluttede sig for at skrive og tegne Copes erindringer. Bogen består af tre dele omhandlende Copes militærtræning, hans oplevelser under krigen og livet derefter. Cope døde i 1999 og nåede således ikke at se den færdiggjort.

Fintfølende sans for detaljer

Cope, der voksede op i Californien, blev i 1943 indkaldt til træning ved Fort Knox. I 1945 blev han sendt til Europa som del af en kampvognsenhed. Her deltog han under General Patton i et ambitiøst forsøg på lynhurtigt at indtage østeuropæisk territorium og således markere de allieredes indflydelse over for russerne. Dette er i bogen skildret minutiøst og – overraskende nok – ganske udramatisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu