Læsetid: 4 min.

Dansehallerne ser rødt

Der er moderne dans i det røde felt for store og små. Det bliver både forførende, gribende og humoristisk. Men også lidt lukket om sig selv
10. oktober 2013

To dobbeltforestillinger i Dansehallerne på Carlsberg byder på moderne dans til både efterårsferiebørn og deres forældre.

Til de voksne er den anerkendte mesterkoreograf Örjan Andersson hentet ind til efterårets store satsning. Han har oprindeligt koreograferet 32 variations og RØD til henholdsvis Göteborg-balletten (2011) og Nederlands Dans Theater (2001), og nu er det hele Dansk Danseteaters ensemble, der prøver kræfter med svenskerens trin.

Vi begyndte i den muntre afdeling med 32 variations, som er blevet udviklet betragteligt med de moderne dansere. Næsten krukket indledes der med rislende stilhed og slowmotion, men det varer ikke længe, før det akavede, komiske og ubehjælpsomme sættes op over for dansernes organiske, flydende flow. Alt imens masserer Tanja Zapolski tangenterne og styrer stemningen fra sit flygel bagest på scenen. Det er bl.a. Beethovens klaversonate, der også lægger navn til forestillingen, som kompetent ruller ind over os live, og var det ikke for dansen, havde undertegnede lykkeligt lukket øjnene og nydt den del alene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu