Læsetid: 6 min.

’Hvis hylderne i supermarkedet er tomme, er du kun ni måltider fra anarki’

De er evigt nervøse for, om verden snart går under – men måske kunne det også være lidt hyggeligt – hvis bare man har forberedt sig? I ’Doomsday Preppers’ og andre dokumentarserier om apokalypse-fantaster er der masser af paranoia, naturfryd, fremmedangst og helt personlige fantasier om at starte på en frisk og blive sit eget retfærdiggjorte selv
Brenda har redt op til 21 fremmede i sin hestestald. Her kan overlevende efter en fugleinfluenza grundlægge en ny civilisation med hende som en slags praktisk og åndelig matriark. Mens hun venter, jager hun vilde præriehunde.

National Geographic Chann

31. oktober 2013

Jeff og Bill og John har etableret deres eget lille, eksklusive overlevelsesparadis i Florida. En farm med 800 dyr, med emuer, hjorte, papegøjer, køer og store jagtmarker. De har bygget overlevelsesbunkere med lagre af mad og drikke og masser af våben til hver deres familie. De kalder stedet for ’Kolonien’, et »paradis« beskyttet mod det omgivende samfund med høje mure, stålporte og pigtrådshegn, som kan markere skellet mellem dem og det »helvede«, som kommer til at ramme alle de øvrige uforberedte borgere, når verden går under. Men nu skændes Jeff og Bill.

»Har du et alternativt forslag til at hænge folk?, spørger Bill.

»Vi kunne bare smide dem ud af Kolonien?« foreslår Jeff.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Benno Hansen
Benno Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det slår mig lige, at begreberne realitytv og dokumentartv flyder temmelig frit her.
Det er dokumentar-tv, ikke ? De findes, de der personer ?
Ikke realitytv vel ? Selvom tvholdet som eksperiment opfylder Brendas drøm om at lege flygtningelejr er det stadig det der part-taker hendes præmisser, ikke omvendt.

Nu har jeg ikke set nogen af udsendelserne, men vær varsom med at tro, at National Geographic, Discovery mfl. laver TV om virkeligheden. Rigtigt meget af deres "Reality" tv er scripted og benytter skuespillere. Det er nemmere at lave og resultatet glider nemmere ned, hvis man kan styre virkeligheden "lidt". Prøv sammen med vennerne fra NSA at google "reality tv scripted".

Noget helt andet er at selvom personenerne ovenfor lyder tossede, kan i indregne mig blandt tosserne, der er lidt skeptisk overfor fremtiden. Jeg besluttede at springe Facebook over, fordi alle lige havde fortalt, hvor vigtigt det var at være på Myspace. Not!

Derfor er jeg på nogle måder et digitalt analfabet, som står ude på sidelinien med hagen, og ser de frådende masser kaste sig over teknologierne, for man kan da ikke rende rundt med en iPhone4S, når der er kommet en 5'er?!?

I sommer var jeg på lejrtur med vennerne, og der sad vi så, en flok gennemsnitlige mænd, og kunne ikke tænde et bål. Slå det op på nettet, som en underfundigt sagde.

Det er da også smart nok, at man kan den slags nutildags, og jeg vil jo nødigt virke bagstræberisk eller blive sat i bås med tosserne ovenfor. Men prøv at forestille dig et globalt strømafbrud. Du ville ikke ane hvornår strømmen kom igen, for nettet var nede :) Hvad gør du så?

Et globalt strømafbrud er måske ikke særligt sandsynligt. Alligevel var en stor del af Inderne uden strøm i dagevis for ikke så lang tid siden (igen-igen).

Så om nogle år, når alt kører digitalt, og penge er nuller og et-taller, må vi håbe at de har husket at tage backup, at Nets har fået styr på deres shit og at der er 220V i stikkontakten. Ellers tror jeg ikke overskriften er så pokkers far fetched.

Hellere læse en bog frem for at se det underholdningsgøgl, der kun har til formål at "bedøve" folk!
Hørte et rap engang: "Television - the drug of a nation..."

Husker i konflikten hvor folk hamstrede gær? Ragnarok er kun 9 måltider væk. At basale færdigheder er borte for de fleste, giver ingen grund til optimisme.

" Doomsday Preppers er dokumentariske portrætter "
"Programmet er en af kanalens mest populære reality-serier nogensinde."

Så .. Er det fugl eller fisk ?
Det kan jo ikke være begge dele .

Og når man læser hvordan alle mulige og umulige USAnske 'agencies' og 'departments'
hamstrer ammunition i den helt store stil kan man ærlig talt godt forstå at en del USAnere har bange anelser om hvad fremtiden bringer .

peter fonnesbech

Fænomenet her kan anskues fra mange synsvinkler, og det der i særlig grad foruroliger mig, er at alle disse mennesker grundlæggende har mistet troen på at civilisationen som et fællesskab vil kunne overkomme næsten enhver krise, der måtte komme.

Det forekommer ekstremt set fra et relativt trygt dansk perspektiv, men er nok meget mere forståeligt set fra en amerikansk.

Når man tænker på hvordan den ene procent i USA svigter resten af de 99 og forsat beriger sig på deres bekostning, så synes der være en klar logik i Preppernes ræsonement. Derudover kommer så den generelle mistillid til politikerne og det samfundssytem , som de er med til at administrere.

Og hvad gør man andet end at gå i en slags regression tilbage i historien til dengang de fleste i Amerika var nybyggere, og skabte en tilværelse fra grunden.

Denne "regression" vil så med et repræsentere en ny meningsfuld mission, som man sætter inversterer al sin energi og kreativitet i.

Og så har tilværelsen fået en ny og enestående mening igen , mens vi bare venter på dommedag i den ene eller anden form.

Spørgsmålet på lidt længere sigt vil være om de ender med at få ret ?

Peter Fonnesbech, skal det forstås derhen at der i Danmark ikke er nogen '1%' ?

Hvis nu man prøver at kigge lidt på en ganske væsentlig ting i sit eget liv, nemlig :
'Hvor kommer maden fra ?' vil det måske dæmre for een hvor sårbart vores ikke-bæredygtige samfund egentlig er ?

Jette M. Abildgaard

Kim Houmøller,

;);) Jeg kom saadan til at grine da jeg laeste din kommentar...om gaer og galninge...;)

Taenkte netop paa denne ''konflikt'' for ikke ret laenge siden, da jeg skulle forklare en hvornaar jeg besluttede at forlade Danmark og, min beslutning om at jeg ikke ville blive i Danmark blev netop taget under denne vanvittige ''konflikt''....

Jeg var inde for at fylde benzin paa bilen og, en kvinde kom farende ind paa tankstationen med en baerepose der var fyldt med....gaer...og, hun maatte bare have mere....??

Fakta er jo nok, at al denne gaer ville vaer raadnet op foer hun overhovedet kunne faa sig bagt igennem blot en broekdel af posens indhold, men hun var helt vanvittig, skubbede og maste sig frem i butikken, for at kunne faa sin andel af gaer....paa tankstationen????

Det fik mig til at taenke, at aldrig om jeg ville vaere i landet skulle der udbryde krig ;):)

Konen ville jo - uden nogen form for tankevirksomhed - draebe hvem - og hvad som helst, hvis hun blev fortalt at Danmark var i krig.....

Det økonomiske kollaps er bestemt en mulighed, og en mulighed som kan ende i det rene kaos, hvis det ikke gøres kontorlleret.
Ved at smide preppers på dette scenarie sammen med alskens galninge (såsom zombie-preppers) kan man få demonteret og fremstillet som galninge på linje med de andre.

Smart, og meget mainstream. Og man kan vel næppe være i tvivl om hvis interesse det tjener.