Læsetid: 5 min.

Ungmøen, de store drenge vil lege med

Maskinparken møver sig ind og visner Ida Corrs afrikanske koncept, mens Nik & Jay kører i ring. Det internationale potentiale er mildest talt småt – bortset fra MØ, som til gengæld ikke behøver at lade som om
MØ - alias Karen Marie Ørsted -  viser med ep’en ’Bikini Daze’ det, som mange andre danske kunstnere så som Nick & Jay og Ida Corr uberettiget er udnævnt til at have: International klasse. 
 Kronprinsparret belønnede MØ med 50.000 kroner ved deres kulturprisgallafest i Sydneys operahus i aftes i anledning af operaens 40 års jubilæum.

Gonzales Photo

29. oktober 2013

Der findes en svulstig fantasi med meget lidt rod i realiteternes verden, som danske popkunstnere jævnligt planter for at forstærke i det mindste den hjemlige interesse. Det bliver til en løgn, når en bred vifte af danske medier ukritisk gentager den til hudløshed. Den om den internationale succes. Det er sådan en god historie at fortælle.

Men når Ida Corr anno 2013 kan være en af vores største musikalske eksportsucceser på grund af et remixet nummer helt tilbage fra 2007, siger det lidt om, at den gode historie sjældent holder. Heller ikke for to af denne teksts tre anmeldte kunstnere.

»Ida Corr kan, hvad hun vil,« blev der således sagt i DR1’s sjældent uvenlige, ofte emotionelt overstimulerede fordøjelsespille Aftenshowet onsdag aften. Herefter remsede speakeren sangerindens nylige triumfer op. De inkluderede ud over remixet fra 2007 en dommersejr over selveste Thomas Blachman i den seneste X-Factor-sæson. Mere skal der ikke til, før man kan, hvad man vil.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu