Læsetid: 3 min.

Familie som et bevinget monster i maven

Mira Jargils med spænding ventede debutspillefilm ’Drømmen om en familie’ har verdenspremiere på CPH:DOX. Den er et stærkt, aldrig glorificerende og aldrig dømmende vidnesbyrd om socialt udsattes store drømme og dårlige odds
’Drømmen om en familie’ er et helt usensationelt og fint bidrag i den kollektive, danske dokumentariske refleksion over familien. Foto: CPH:DOX

’Drømmen om en familie’ er et helt usensationelt og fint bidrag i den kollektive, danske dokumentariske refleksion over familien. Foto: CPH:DOX

7. november 2013

Ilse har ondt i maven. Der er en sommerfugl inde i hende, den fylder fra op over begge ører og helt ned til under fødderne. Hun demonstrerer følelsen på sit sæde i S-toget med store armbevægelser. Så bliver hun lille igen. Per filmer sin datter og kæresten ’Christina’, der smiler tavst. De to er lige blevet genforenet for første gang i syv år. Dengang var Ilse var lille og Christina en dårlig mor, høj og skæv og fuld, og blev smidt ud af Per. Han har nu været ædru i flere år. Ilse er i pleje. Foreningen af de tre er hans øjeblik, hans drøm om familie. Men det er svært for ham at se, om det er også er drømmen for hans livs to hovedpersoner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lilly Kristensen
  • Lone Christensen
Lilly Kristensen og Lone Christensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Morten Sørensen

Just be a family and fuck, fuck, fuck all the politically right ones. Life is wonderful and a briefly short hell of heavenly wonder in your own mind
.