Læsetid: 3 min.

Ramt af ingenting

Pablo Llambias’ tredje sonet-monstrum skildrer livet som en daglang muddervandring, men behøver skriften også være det?
Med ’Sex Rouge’ når Pablo Llambias til ende med sine dagbogssonetter. Men det er svært helt at blive klog på, hvad Llambias vil med bogen.

Jakob Dall

8. november 2013

I Sex Rouge, tredje bind af Pablo Llambias’ forsøg på at producere dagbog i form af sonetter, er forfatteren på vej ud af sin store midtvejskrise.

Monte Lema handlede meget om livet på psykofarmaka som en uendelig trædemølle, Hundstein virkede bare træt og desperat, denne gang er det, som om kriserne og tvivlen langsomt klinger af.De uendelige, zigzaggede overvejelser er der stadig, referater af de bøger, Llambias har læst og de interviews, han har givet. Især og meget defensivt skriver han om reaktionerne på de forrige bind og om, hvordan de her sonetter egentlig skal forstås og kan læses, om mindreværd og angstanfald. Det keder stadig læseren grumt. Kun er tonen mere afdæmpet denne gang, sonetterne føles som et ritual, hvis vigtighed er ved at forsvinde.

Sex Rouge slutter da også med, at Pablo Llambias har fundet sig en fast kæreste, som han elsker, og at han holder op med at tage sin medicin og kan betragte sig som rask. Alt er så godt, som det kan blive. Det tog kun 1.000 sider.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu