Læsetid: 5 min.

Teenage-teatret er en app til livet

Ungdomsteatret tør sige ting, som ingen ellers siger højt. Med kroppen og komplekserne i navlehøjde – og med visuelle manualer til det svære og til sex. Derfor er teatret for tweens og teens også en vigtig inspirator for voksenteatret
Det groteske stortrives i forestillingen ’Kød og Blod’, hvorTeatret Graense-Loes ikke nøjes med at tale om sex. Nej, her forstørres drømmen om en kæmpepik så vildt, at  det eftertragtede blowjob slet ikke kan lade sig gøre. Den slags ser man altså ikke i voksenteatret – endnu.

Per Morten Abrahamsen

2. november 2013

Kan man lege rundt med en stofpik på scenen, der er større end en sækkestol? Kan man gå omkring med en kniv stukket dybt ind i brystet og alligevel smile? Kan man bære en røghvislende slange om halsen og en drageunge i hånden? Kan fire mænd kæmpe om samme kvinde – og alligevel kaste hende fra sig? Kan et genfærd dukke op bag et spejl, så selv barske fyre skriger?

Ja da. I hvert fald i teenageteatret. Teatret for tweens og teens leger helt ubekymret mellem realisme og fantasy. Teenageteatret kommer med en live manual, der gør mere indtryk end alverdens manualer på YouTube. En app til livet.

Det kan voksenteatret selvfølgelig også gøre. Men teenageteatret er vildere og mere dynamisk. I voksenteatret begynder tilskuere, der keder sig, som regel bare at sove. Men i teenageteatret hvisker de højlydt – eller haler de ukuelige mobiltelefoner frem i mørket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Marianne Olesen
  • ole eising
Marianne Olesen og ole eising anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Hvis anmelderen også var teen eller between, ville vi nok nærme os en mere nøgtern vurdering, der ikke talte op til de unge, og forgudede dem, som kun voksne kan gøre det i disse år, hvor de prøver at glemme den frygtelige fornærmelse, at de ikke selv længere er teenagere.