Læsetid: 3 min.

Halvkvædet ordinær deroute

Det er ikke, fordi debutanten Jacob Skyggebjerg skriver dårligt, men han trænger godt nok til en redaktør – eller måske gammeldags disciplin i skriften
Anekdoterne og behovet for at være en fandens karl tager desværre over i Jacob Skyggebjergs debut ’Vor tids helt’. Så er der ikke mere på spil i teksten, så bliver den en ren opremsning af småkriminalitet, druk og ligegyldigheder.

Bardur Eklund

13. december 2013

Den zigzagger godt nok ufokuseret af sted, Jacob Skyggebjergs debutroman Vor tids helt, også selvom den tydeligvis er selvbiografisk og et sted derinde bygger på en helt klassisk skabelon. Jacob, jegfortæller og absolut hovedperson, flytter til København fra det allermørkeste Taberjylland. Så giver han den som rodløs ung. Han tager en masse stoffer, foragter sin udlejer, går til fester og til spansk og møder en eller måske flere piger, der ikke rigtig vil have ham. Der er også nogle afsnit, hvor han som voksen vender hjem til sine forældre. Til sidst løber det hele ligesom ud i sandet.

Mere sker der ikke i Vor tids helt, der imidlertid stædigt forsøger at sælge sin gennemsnitlige deroute som en virkelig vild og smadret historie. Og som virkelig gør alt for ikke at fortælle sin historie fra A til Z, men i stedet springe leddeløst og halvkvædet rundt og køre ud ad tangenter om stoffer eller Facebook eller noget tredje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu