Læsetid: 3 min.

Poesiens mødesteder

Nordbrandt og Tranströmer belyses litterært ud fra typiske lokaliteter i deres poesi i Louise Mønsters meget vellykkede sammenligning
Henrik Nordbrandt og Tomas Tranströmer tager afsæt i konkrete steder i en art konfrontation med den faktiske virkelighed. Louise Mønster finder vej til de to digteres steder.

Jakob Dall

17. januar 2014

For en del år siden var det store begreb inden for litteraturvidenskab komparatisme, og studiet kaldtes på Københavns Universitet da også ’almindelig og sammenlignende litteratur’. Siden er litteraturteori blevet et bærende element, og komparatismens ide er blødgjort under navnet intertekstualitet, dvs. et teksternes møde, egnet til sammenligning uden påstand om, at de har påvirket hinanden. At sådanne digteriske slægtskaber finder sted, er ganske selvfølgeligt. Og at der den sidste snes år er opstået en skærpet opmærksomhed om netop steders betydning i digtningen, er tydeligt. Seamus Heaney skrev om og skabte selv en ’poetry of place’, den svenske lyriker og kritiker Göran Printz-Påhlson ligeså, ligesom filosoffer og teoretikere har beskæftiget sig med stedets begrebsmæssige historie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Christian Droulon Ifversen
Christian Droulon Ifversen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu