Læsetid: 2 min.

Ensemblesang på højeste niveau

En koncert med Ars Nova Copenhagen er altid i en klasse for sig. Forgangne søndags præsen-tation af ny dansk og brasiliansk musik var ingen undtagelse
26. februar 2014

Med overskriften Masse og magt signalerede koncerten en særlig opmærksomhed omkring et nyt korværk af Line Tjørnhøj. Paul Hillier havde for et par år siden bedt hende om at komponere et stykke ud fra Elias Canettis filosofiske hovedværk Masse und Macht (1960).

På Tjørnhøjs opfordring udvalgte Hillier nogle passager fra bogen, og selv har hun tilføjet arabiske kærlighedsdigte, et brev fra middelaldernonnen Clara af Assisi og en netartikel om USA’s astronomiske black budget for hemmelig efterretningsvirksomhed. Det femsatsede resultat har fået titlen Art Vox Reportage – on civilisation 2.0. I introduktionen før koncerten fortalte Tjørnhøj, at hendes hovedærinde var en gengivelse af den elektroniske klang som den sound, der definerer vores tidsalder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu